Napról-napra jelennek meg az újabb és újabb találmányok, melyek csak arra várnak, hogy még könnyebbé és egyszerűbbé tegyék az életünk. Természetesen nincs ez másképp a gasztronómia világában sem, csak valamilyen okból kifolyólag itt nehezebben megy az elterjedésük. Hiszünk abban, hogy a magyar gasztronómia páratlan. Gasztronómiával foglalkozni nem egyszerűen tevékenység, hanem szenvedély, hiszen olyan tényezők összessége alkotja, mint az íz, innováció, és a megőrzés, az önálló munka és az együttműködés. A menedzsment kérdésekben mindig napra késznek kell lenni, azaz folyamatosan követni kell a változásokat , újításokat (új konyhatechnológiák). Nem lehet a témakörön belül kulcsrakész szakembereket képezni, hanem a cél, hogy az alaptudományok elsajátítása mellett, mindig frissítsék a tudásukat. Ebben a tantárgyban a fontos friss fejlesztésekről tanulhatnak. Étkezési szokásaink megváltoztak, új gasztronómiai irányzatok születtek, nemcsak a nagyvilágban, de Magyarországon is a gasztronómiai forradalom idejét éljük. Ennek következményeként a hazai munkaerőpiacon is hatalmas az igény az azonnal használható tudással rendelkezők.