A kurzus elsajátítása során megismerkedhet az Apple iPhone OS felépítésével, az iPhone SDK-val, az XCode fejlesztői környezettel és az Objective-C programozási nyelvvel. Apple vezető szerepet tölt be a mobil és a laptop piacon és az általuk támogatott programozási nyelvek is egyre elterjedtebbek a világon. Minél többen használják az iPhone és iPad készülékeket, annál inkább megnő az igény a a készülékeken futtatható alkalmazások fejlesztésére is.

Ezzel az online kurzussal azt szeretnénk elérni, hogy mindenki szabadon fejleszthesse ezirányú képességeit, kompetenciáit. Az ismereteket folyamatosan gyakorlati példákon keresztül szeretnénk bemutatni, így a programozás alapjaitól indulva fokozatosan, lépésről-lépésre tanulhatja meg a mobil programozás technológiáját.
A kurzus címének olvasásakor talán felmerültek önben az alábbi kérdések:

Miért szükséges tanulásmódszertannal foglalkozni a felsőoktatásban? Hogyan lehetne a hatékonnyá és eredményessé tenni a tanulásunkat az egyetemi évek alatt? Milyen módszereket alkalmazhatok a tanulás során? Hogyan küzdjem le a vizsgadrukkot? Mit tehetek, ha személyes problémáim nehezítik a tanulást?

A tanulásmódszertan és életvezetés kurzus választ ad a fenti kérdésekre .